Aikataulu venyy – muutoksia suunnitelmiin

Viimeksi tulikin mainittua, että koimme urakoitsijan työjäljestä ja huolellisuudesta löytyvän huomautettavaa ja päätyräystäiden kanssa sattui sellainen moka, että emme voineet sitä katsoa läpi sormien, varsinkaan kun korjaukseenkaan ei heti tuntunut riittävän tarpeeksi kiinnostusta. Urakkasopimus meillä on talotoimittajan, ei urakoitsijan kanssa. Urakkasopimusta päädyttiinkin tällä viikolla muuttamaan niin, että ulkoapäin valmiin talon sijaan talo tehdään nyt vain aluskatteeseen saakka valmiiksi. Asennamme siis, toisin kuin oli tarkoitus, peltikaton, ikkunat, ovet sekä terassin laudoituksen itse.

Honka mainostaa kotisivuillaan rakentamispalveluaan luotettavaksi ja huolettomaksi tavaksi rakentaa hirsitalo. Lisäksi esimerkiksi rakennustelineet ja nostokalusto kuuluvat pystytyssopimukseen, mikä onkin meidän mielestämme hyvä etu, sillä telineitä ei näin tarvitse itse turhaa hankkia koko rakennusajaksi ja se vaikuttikin siihen, että päädyimme valitsemaan Hongan rakentamispalvelun. Rakentamispalvelulta odotimmekin siis laadukasta rakentamista. Ehkä meidän talomme kanssa nyt jokin ei vain mennyt putkeen, koska aikaisemmin ei tietääksemme ole urakoitsijaa juuri moitittu laadun vuoksi. Mietimme kuitenkin, kuinka moni rakennuttaja seuraa riittävän tarkasti projektinsa etenemistä ja osaa huomauttaa oikeista asioista, varsinkaan jos vastaava mestari ei ole riittävän kiinnostunut ja urakoitsijalla riittää selityksiä tilanteeseen kuin tilanteeseen? Meillä A:n isä seurasi kehikon pystystystä ja myös vastaava mestari on aktiivisesti vieraillut tontilla ja seurannut työn edistymistä, joten kysymyksiä herättäneisiin ratkaisuihin on osattu puuttua, kun niitä on huomattu.

Tottahan se on, että rakennusporukka on se, joka ratkaisee sen millainen talosta tulee ja hyvä urakoitsija on erittäin tärkeä missä tahansa taloprojektissa. On kuitenkin ymmärrettävää, että virheitä voi sattua kenelle tahansa, mutta ratkaisevaa on se, ollaanko niitä valmiita myöntämään ja korjaamaan kunnolla vai vain selittelemään. Meidänkin urakka olisi varmasti voinut jatkua sovitusti, jos urakoitsijalla olisi ollut asenne kohdallaan ja huomautuksiin olisi reagoitu niiden vaatimalla tavalla heti ja korjaustoimenpiteet olisi tehty sovitusti. Koska näin ei tapahtunut, myös luottamus urakoitsijaan ja projektin sujumiseen koki kolauksia.

Olemme kuitenkin tyytyväisiä Hongan toimittamaan tavaraan ja siihen, että valitsimme Hongan talotoimittajaksi. Asiakaspalvelukin on reklamoinnin yhteydessä toiminut hyvin ja myyjäkin ottanut palautteet asiakseen. Harmi vain, että meille nyt sattui hieman huonoa tuuria urakoitsijan kanssa.

On tontilla kuitenkin edistystä tapahtunut. Viikonlopun aikana talli sai lisää paneelia seiniinsä, talossa kattotuolit ovat paikoillaan ja aluskate asennettanee taloon ensi viikolla. Myös talon ulkoväristystäkin on ehditty jo miettimään. Lisää tästä, kunhan valittua sävyä päästään testaamaan!

talo_kattotuolit

Kattotuolit ovat paikoillaan ja odottavat aluskatteen asennusta. Myös terassin runko on tehty, joskaan se ei kuvasta kovin hyvin erotu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.