Pintamateriaaleja

Eteenpäin on jälleen päästy rakennuksella. Tavoitteena on päästä muuttamaan tämän vuoden puolella, vaikka tekemistä riittää vieläkin. Kuitenkin kaikki seinät on nyt joko tapetoitu tai maalattu ja myös WC on vihdoin laatoitettu.

Yleissävynä meillä on maalatuilla väliseinillä tikkurilan mulperi-sävy, joka sopii mielestämme hyvin yhteen vaaleaksi käsitellyn hirsiseinän kanssa. Tapettia haluttiin tuomaan vaihtelua niin makuuhuoneisiin kuin olohuoneen ja avoimen työtilankin seiniin.

Olohuoneen eteisen vastainen väliseinä tapetoitiin Casamansen portfolio-sarjan Graphite -tapetilla sävyssä Neige poudree. Olohuoneen tapetti oli hyvälaatuista ja helppoa tapetoida, mutta tapetin kaunis kuviointi on niin pientä, että näyttää lähinnä pistemäiseltä kauempaa katsottuna. Katsotaan nyt, miltä tapetti lopulta näyttää osana sisustusta. Avoimen työtilan seinä tapetoitiin Boråstapeterin Linen-sarjan tapetilla sävyssä soaped oak (5555).Työhuoneen tapettia on vaikea saada erottumaan kuvassa, mutta tapetissa on luonnossa hiukan maalia eläväisempi pinta. Sekä työtilan että olohuoneen tapettien sävymaailma tuntuu sopivan hyvin yhteen niin keskenään kuin mulperilla maalattujen seinien sekä hirsiseinän kanssa.

Olohuoneen tapetin kuviointia

Päämakuuhuonessa kaksi seinää on hirsipinnalla ja kaksi levytettyä väliseinää tapetointiin Boråstapeterin Linen-sarjan tapetilla (sage green, 5575). Makuuhuoneeseen tuli tapetin myötä pieni häivähdys vihreää, jota voisi varmasti korostaa myöhemmin viherkasvilla.

Päämakuuhuoneen vihreänharmaa tapetti, joskaan väri ei oikein kuvassa tule kunnolla esiin

Toisessa makuuhuoneessa kaksi seinää on hirsipinnalla ja makuuhuoneiden välinen seinä tapetoitiin Majvillanin harmaansävyisellä Confetti-tapetilla. Ovi ja kaappiseinä sen sijaan maalattiin maalarinvalkoisella, sillä seinää ei kovinkaan paljon jää näkyviin. Tästä huoneesta tulee aluksi varmaankin vieras/työhuone ja ehkä myöhemmin pikku-M saa tämän huoneen käyttöönsä (toivottavasti tapetti kelpaa hänelle vielä silloin).

Toisen makuuhuoneen tapettiseinä

Kolmannessa makuuhuoneessa ainoastaan ikkunaseinä on hirsipinnalla. Yksi sivuseinä tapetoitiin taaperoa ajatellen pöllökuvioisella tapetilla (Rasch Child Owl Flower colorful, 459111). Tapetti ostettiin jo aikaa sitten, mutta onneksi taapero tuntuu tykästyneen pöllökuvioihin. Kaksi muuta seinää maalattiin tikkurilan mulperi-sävyllä, joka sopii hyvin pöllötapetin sävymaailmaan.

Pöllöjä taaperon huoneeseen, heikko valaistus vääristää sävyä

WC:n osalta mietimme jonkin verran sekä seinien maalausta että laatoitusta. Päädyimme lopulta laittamaan vessaan kolmelle seinälle valkoista 30x60cm laattaa sekä yhdelle seinälle ruskeanharmaata 30×60 cm laattaa. Lattiaan valikoitui ruskeanharmaa 10×10 cm laatta, joka on samaa sarjaa seinälaatan kanssa. Lattialaatta olisi todennäköisesti sopinut hyvin myös kodinhoito- ja pesuhuoneeseen, mutta löytyi valitettavasti vasta nyt kun vessan laatat piti saada vihdoin päätettyä.

Nyt työnalla on WC.n katon panelointi ja kalusteiden kiinnitys. Myös putkimies tulee kytkemään hanat ja muut toimintakuntoon aivan lähiaikoina, sitten pitäisi vihdoin onnistua jo käsienkin pesu juoksevan veden alla.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.