Kodinhoitohuoneen kaapistojen ja keittiön asennusta

Vihdoin on päästy asentamaan kiintokalusteita paikoilleen. Keittiön ja kodinhoitohuoneen kalusteet, makuuhuoneiden ja eteisen komerot sekä kodinkoneet saapuivat tontille huhtikuun puolivälissä ja kuun lopussa ensimmäisiä kalusteita päästiin asentamaan paikoilleen, kun A piti lomaviikon ja ahersi raksalla isänsä kanssa useamman kokonaisen päivän. Otimme kiintokalusteet Topi-keittiöltä ja heidän kauttaan tulivat myös Stirpen liukuovikomerot kahteen makuuhuoneeseen ja eteiseen kuin AEG:n kodinkoneetkin.

Kodinhoitohuone on nyt hahmottunut, vaikka vielä sielläkin tekemistä on. Ennen kiintokalusteiden asennusta kodinhoitohuoneen lattia laatoitettiin ja saumattiin ja myös ovipielilistat terassin oven ympärille laitettiin paikoilleen. Kattolistat laitettiin kiintokalusteiden asennuksen lomassa. Kodinhoitohuoneesta tuli harmaan sävyinen, kun kalusteiden lisäksi muurattu seinä maalattiin sisustussuunnitelman ehdotuksen mukaisesti Teknoksen värikartan sävyllä T1338, joka on osoittaunut tilaan hyvin sopivaksi neuraaliksi väriksi. Valoa tilaan tuovat vaalea hirsiseinä ja terassin ovessa oleva ikkuna.

Kodinhoitohuoneeseen sijoitettiin kaappeja kahdelle seinälle. Sivuseinälle kaksi korkeaa kaappia, joista toinen on siivouskomero sekä penkki ja matala yläkaappi. Päätyseinälle ja nurkkaan sijoitettiin alakaapit ja päätyseinälle myös yläkaapit. Kodinhoitohuoneessa meillä on paikka vain pyykinpesukoneelle, mutta kuivausrummun saa tarvittaessa sijoitettua pyykkikoneen viereen, toisen pyykkikaapin tilalle tason alle. Tällä hetkellä meillä on kuivaava pyykkikone ja emme nähneet pyykkitornia tarpeelliseksi meille. Kodinhoitohuoneeseen tulee myös allas, mutta se on vielä hankintalistalla.

Kodinhoitohuoneen kaapistoja. Penkistä puuttuu vielä harmaa sivulevy.

 

Kodinhoitohuoneen kaapistoja. Allas sijoitetaan oikeanpuoleiselle seinustalle kulman taakse.

Kodinhoitohuoneeseen laitettiin samaa lattialaattaa kuin pesutiloihinkin. Lattialaatan valinnassa mentiin hiukan vikaan, sillä se taittaa melko paljon siniseen toisin kuin pesuhuoneen suihkuseinän laatta. Saumaus kuitenkin muutti laatan ulkonäköä yllättävän paljon, vaikka en kyllä toistamiseen tuota samaa laattaa valitsisi, onneksi se ei kuitenkaan ihan pahalta näytä saumattuna. Sisustussuunnitelmaan ei siis sisällytetty näitä laattoja. Mutta vihdoin on valmista lattiapintalaa sen verran, että pikku M voi istua ja hiukan konttaillakin ihmetellessään tulevaa kotiaan raksalla käydessään.

Keittiökin on jo tekeillä, mutta siinä on vielä enemmän tehtävää kuin kodinhoitohuoneessa. Meille tulee siis musta keittiö lukuun ottamatta valkaistuja tammiviilupintaisia yläkaappeja. Tasona on musta laminaatti paitsi saarekkeessa, johon tulee valkoöljytty tammitaso. Kodinkoneet tulevat integroituina.  Tähän mennessä myös keittiö näyttää ihan onnistuneelta värivalinnan kannalta, mutta tietysti vielä on tekemistä ennen kuin keittiö on valmis. Keittiön välitilaan eli sivuseinälle pitäisi myös löytää kokonaisuuteen sopiva laatta. Keittiön sivuseinä ja kodinhoitohuoneen ja keittiön väliseinä maalattiin Colorian maalilla Tikkurilan sävyllä mulperi H484. Seinän sävy tuntuisi olevan oikein hyvä hirsiseinän pariksi ja toisaalta myös keittiön sävyihin sopiva.

Keittiö rakenteilla. Saareke puuttuu vielä kokonaan.

Myös takka on saanut lopullisen ulkonäkönsä, kun muurari kävi rappaamassa takan. Valkoinen väri on hiukan arka savulle ja noelle, joten toivottavasti ei heti syksyllä saada aikaan tummia jälkiä takan pintaan. Takan voi muurarin mukaan kuitenkin myöhemmin maalata, joten mahdollistahan on vaihtaa takan väri tummempaan myöhemmin.

Takka rapattuna

Tällaista edistystä tällä kertaa, alkaahan se koti vihdoin hahmottua. Hankintojakin pitäisi taas tehdä, sillä esimerkiksi WC:n laatoitus ja kalusteet on vielä suunnittelematta ja hankkimatta kokonaan ja saunan seinäänkin pitäisi löytää laatat.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.