Uuden vuoden kuulumisia

Blogin hiljaisuus jatkui hiukan pidempään kuin oli tarkoitus, mutta kerrotaan nyt vihdoin edes hieman, mitä viime aikoina on saatu aikaan.

Vuoden alkuun tuli sopivasti kolmipäiväinen viikonloppu loppiaisen myötä ja sen aikana saatiin väliseinien puurungot hyvin paikoilleen A:n isän avustuksella. Ensimmäiset rungot ehdittiin koota jo viime vuoden puolella ja enää puuttuvat kodinhoitohuoneen ainoa puusta kasattavan seinänpätkän runko sekä WC:n ja teknisen tilan välinen seinä. Pelkät väliseinärungot hahmottavat jo paremmin sitä, millainen talon huonejaosta tulee ja olikin jännittävää väliseinärunkojen myötä hahmottamaan tiloja paremmin. Makuuhuoneiden ym. puurunkoiset väliseinät levytetään kipsilevyillä, jotta sisätilojen yleisilmeestä ei tule liian puuvoittoista. Pesuhuoneen väliseinät sen sijaan muurataan. Väliseinien kipsilevyt kuuluvat meillä talopakettiin ja niiden pitäisikin saapua tontille vielä tällä viikolla. Huoneet hahmottuvatkin jo huomattavasti paremmin, kun edes toiselle puolelle väliseinän runkoa saadaan vielä levy paikoilleen. Tavoitteena olisi saada ensimmäiseksi tekninen tila valmiiksi, jotta maalämpöpumppu saataisiin paikoilleen ja käyttöönkin.

 

Kuvassa näkyy makuuhuoneiden ja eteisen väliseinien runkoja. Huonosta valaistuksesta johtuen kuva on valitettavan epätarkka, mutta parempaakaan ei nyt ollut otettuna,

Kuvassa näkyy makuuhuoneiden ja eteisen väliseinien runkoja. Huonosta valaistuksesta johtuen kuva on valitettavan epätarkka, mutta parempaakaan ei nyt ollut otettuna.

Joulukuussa sen sijaan aherrettiin vielä villoitustenkin parissa, sillä pari välikaton putkea oli yhä villoittamatta. Onneksi se työ on nyt tehty. Myös ikkunoiden sisäpuolen höyrynsulkuteippausta on aloiteltu ja muutama ikkuna saatu näiltä osin valmiiksi. Pro Climan höyrynsulkuteippejä löytyi hyvä valikoima saksalaisesta nettikaupasta ja päädyimmekin tilaamaan teipit sieltä, sillä hintakin oli kohtuullinen. Tyytyväisiä olemme olleet myös teippien laatuun ja siihen, miten niillä on ikkunoiden teippaaminen onnistunut. Työtä kuitenkin vielä riittää ennen kuin viimeinenkin ikkuna on teipattu.

Meillä on ollut ajatuksena käsitellä sisällä näkyviin jäävä hirsipinta Bloom paneelivahalla ja nyt pitäisikin hakea purkki testaukseen, jotta näemme onko lopputulos toivotunlainen. Seinäpintojen käsittely alkaa siis olla ajankohtaista ja yleisilme toivottavasti vaalenee käsittelyn myötä. Bloomin paneelivaha tuntuu kuitenkin melko hintavalta ja myös muita vaihtoehtoja on selvitetty, katsotaan mihin lopulta päädytään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.