Lattia valettu

Heinäkuun blogikirjotukset jäivät vähiin, mutta ehkä vähitellen raksalla alkaa tapahtua enemmän ja näin kirjoiteltavaakin riittää enemmän, jos vain aikaa löytyy.

Eteenpäin on nyt kuitenkin taas menty. Kesäkuun lopussa putkimies kävi asentamassa viemäriputket taloon. Lisäksi itse asensimme takalle korvausilmaputken samoihin aikoihin. Kun putket olivat paikoillaa aloitettiin EPS (styrox) levyjen asennus. Ensin Styroksia laitettiin 100 mm, jonka jälkeen putkimies uritti vesijohtoputket styroxiin. Sen jälkeen loputkin eli toiset 100 mm styroxsia saatiin asennettua. Kun styrokxit olivat paikoillaan kannettiin raudoitusverkot sisään, jonka jälkeen putkimies pääsi asentamaan lattialämmitysputket. Tämän jälkeen olikin lattiavalun vuoro.

Betonin levitys puolessa välissä

Lattia valettiin elokuun ensimmäisenä päivänä ja sinne katosivat putket ja rautaverkot. Nyt on tukeva lattia, jolla kävellä. Kuukausi siis meni viemäriputkien asennuksesta lattian valuun.

Lattiavalu valmis

Lattia liipattuna

Nyt kun lattia on valettu, alkaa takan hankinta olla ajankohtaista. Takkamalli on ollut mietittynä jo pitkään ja sen perusteella korvausilmaputki ja eristeet asennettiin paikoilleen. Olemme siis päätymässä Tulikiven Jalanti-takkaleivinuuniin. Mutta mutta, nyt mietintää on aiheuttanut korvausilmaputki, jonka asensimme tulevalle takan paikalle. Meille ei ole tällä hetkellä aivan selvinnyt, tuleeko Jalantiin jokin läppä korvausilmaputken päähän, jolla putken saisi suljettua kun takkaa ei polteta tai jolla saisi säädettyä korvausilman vetoa. Asiaan pitäisikin perehtyä nyt paremmin, sillä hieman oudolta tuntuisi tuollainen ratkaisu, jossa kylmää ilmaa pääsee jatkuvasti takkaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.