Ikkunoiden asennusta

Vihdoin alkaa tuntua siltä, että taloprojektimme todella etenee. Sateisen sään vuoksi päätyräystään viimeiset korjaustoimenpiteet saivat odottaa ja sen sijaan aloitimme ikkunoiden asennuksen. Kyllähän ne nyt jo ovat talon sisällä odottaneetkin vuoroaan. Viikonlopun aikana saatiin asennettua suurin osa ikkunoista. Ainoastaan etupuolelle tulevat olohuoneen, makuuhuoneen ja pääoven viereen tulevat ikkunat ovat asentamatta. Eteen tulevat kiinteät ikkunat ovat sen verran painavia, että ne vaativat hiukan enemmän pohdintaa siitä, miten ne saadaan paikoilleen.

Ikkunoiden yläpuolelle jäi reilusti painumavaraa ja kiilojen avulla ikkunat saatiin asennettua suoraan. Jonkin verran tarkkuuttahan ikkunoiden paikoilleen laittaminen vaatii juuri siksi, että ne tulevat varmasti suoraan ja samalle korkeudelle keskenään. Ikkunat kuuluivat meillä talopakettiin ja ne toimitti Piklas.

Hiukan pohdintaa aineuttaa vielä se, miten ikkunat eristetään. Päälle tulee painumisen vuoksi villaa, mutta ikkunan ja karapuun väliin voisi laittaa myös uretaania. Sen sijaan ikkunan alla uretaani olisi suoraa kosketuksissa hirren kanssa ja tästä löytyy monenlaista mielipidettä, tulisiko uretaania käyttää suoraa kosketuksissa hirteen.  Villan kanssa hankuutena on se, ettei sitäkään saisi asentaa liian tiukasti, koska silloin se ei eristä kunnolla ja lisäksi on melko aikaa vievää asentaa villaa ikkunan ympärille.

Makuuhuoneen pikkuikkuna talon päädyssä. Painumisvaraa on reilusti ikkunan yläpuolella.

Makuuhuoneen pikkuikkuna talon päädyssä. Painumisvaraa on reilusti ikkunan yläpuolella ja kiiloja on sekä ikkunan alla että sivuilla. Myös karapuu näkyy hirren ja ikkunan välissä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.