Huhtikuun kuulumisia tontilta

Kuten täällä blogissa on tullut mainittua, ei meillä mennyt talon urakointi aivan putkeen. Huhtikuun sana olikin reklamointi. Urakan valmistumisen jälkeen talo käytiin läpi vastaavan mestarin kanssa ja tämän kokouksen perusteella laadimme itse reklamaatiokirjeen, johon erittelimme mielestämme huomautuksen arvoiset kohdat ja lisäsimme kuvat kaikista kohdista. Eniten huomautettavaa meillä oli poikasten asennukseen, päätyräystäisiin ja talon harjan nousuun liittyen ja lisäksi talon etunurkka oli irti sokkelista. Lisäksi oli kaikenlaista pienempää, josta mainitsimme reklamaatiossa. Melkoinen homma tuollaisen reklamaatiokirjelmän laatiminen ja jokaisen kohdan selvittäminen.

Kuva talon harjalta. Oikea puoli korjattu ja vasen puoli korjaamatta. Eron harjan korkeudessa erottaa selvästi.

Kuva talon harjalta. Oikea puoli korjattu ja vasen puoli korjaamatta. Eron harjan korkeudessa erottaa selvästi katolla ollessa.

Reklamaation myötä pidettiin tontilla huhtikuun puolessa välissä kokous, jossa paikalla oli meidän lisäksemme vastaava mestari ja talofirman edustaja. Koska urakoitsijalla on oikeus korvata virheensä, ei meidän mielestämme ollut mahdollista suostua siihen, että virheet korjattaisiin. Pystytyksen jälkeen kun ei vain löytynyt luottamusta siihen, että työnjälki yhtäkkiä paranisi. Näin ollen hyvitys oli se, josta neuvoteltiin. Sopimukseen päästiin pitkällisen pohdinnan päätteeksi ja sopimukseen kuului myös uuden puutavaran toimitus päätyräystäiden korjaamiseen.

Kun reklamaatio oli saatu käsiteltyä päästiin aloittamaan työt talon parissa. Päädyimme siihen, että A tekee isänsä kanssa tarvittavat korjaukset. Räystäiden korjaustoimenpiteet aloitettiin vappuviikonloppuna puutavaratoimituksen saavuttua ja sitä ennen oli ehditty asennella tuulenohjaimia ja tuulensuojalevyä taloon. Koholla ollut nurkkakin saatiin laskemaan löysäämällä terassin tolppien säätöruuveja ja poraamalla hirren sisällä oleva puutappi poikki hirren alareunasta, jolloin tappi pääsee painumaan hirren sisään. Sinänsä melko yksikertaisilla toimenpiteillä onneksi selvittiin tästä. Olemme pohtineet, että nurkan kohoamiseen syynä voisi olla kahden hirren virheellinen asennus, jonka vuoksi hirret ilmeisesti oli jouduttu pystytys vaiheessa repimään pois ja laittamaan oikeat hirret paikoilleen. Tällöin nurkka oli päässyt nousemaan, eikä urakoitsija sitten tarkistanut, että kaikki on paikallaan kuten pitäisi. Niinpä, jos urakointi olisi tehty huolella, ei koko reklamointia olisi tarvittu.

Nurkka oli niin paljon koholla, että tiivisteet eivät olleet tiiviisti paikoillaan.

Nurkka oli niin paljon koholla, että tiivisteet eivät olleet tiiviisti paikoillaan. Tällä hetkellä tämä näyttää jo paljon paremmalta.

Mutta onneksi nyt on reklamointivaiheestä päästy eteenpäin. Toki tyytyväinen ei voi olla siihen, että tällaiseen tilanteeseen ylipäänsä jouduttiin; aikataulua on jouduttu venyttämään ja itselle on tullut paljon suunniteltua enemmän tehtävää. Mutta rakentaessahan ei voi ikinä tietää, mitä kaikkea tulee vastaan. Toivottavasti suurimmat haasteet olisi nyt kuitenkin koettu tällä raksalla.

Vaikka huhtikuun sana taisikin olla reklamointi, ehdittiin siinä sivussa sentään päättää rakennusten ulkomaalauksesta ja aloittaa maalausurakka. Tekeminen ei siis tule tontilla loppumaan kesken!

One comment

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.