Keittiön suunnittelu…ja sen vaikeus

Keittiön suunnittelu on nyt aloitettu. Pohjapiirroksessa on esitetty raamit keittiölle, mutta siinä ei toimintojen sijoittelua ole mietitty sen enempää. Koska vesi- ja viemärisuunnitelman sekä sähkösuunnitelman teko on ajankohtaista, on keittiön toimintojenkin sijoittelua hyvä suunnitella nyt tarkemmin.

Keittiömyyjien kanssa käytyjen keskustelujen myötä olemme tällä hetkellä päätyneet ratkaisuun, jossa jääkaappi, mikro ja pakastin sijoitettaisiin omaksi ryhmäkseen keittiön reunaan, eli mikro integroitaisiin jääkaapin ja pakastimen väliin korkean kaapin keskelle. Jääkaappi ja pakastin tulisivat kalustepeitteisinä kuten myös tiskikone. Jääkaapin sisältö näkyisi kyllä tällaisessa sijoittelussa  melko suoraa olohuoneeseen, mutta toisaalta parempaakaan paikkaa emme jääkaapille oikein ole keksineet. Hieman myös mietimme kolmen korkean kaapin sijoittamista vierekkäin suoraa olohuoneesta näkyvälle seinälle, mutta mallikeittiöitä ja netistä löytyneitä kuvia katseltua ei ratkaisu ehkä kuitenkaan näytä kovin pahalta. Tiskiallas sijoitetaan muuratulle sivuseinälle ja uuni ja liesi saarekkeeseen (, jonka on tarkoitus olla syvempi kuin alla olevassa kuvassa näyttää).

Yläkaappeja ja ehkä jonkinlainen avohyllykkö tulisi muuratulle seinälle, altaan vuoksi tiskikaappi kun on joka tapauksessa pakko sijoittaa tänne. Lisäksi ajattelimme jonkinlaista yläkaappia kolmen korkean kaapin jatkoksi ulkoseinälle. Yleiskuva keittiöstä alkaa siis olla selvillä, mutta esimerkiksi keittiön väri ja materiaalit ovat vielä mietinnässä, valkoista, harmaata vai jotain muuta?

Tässä itse tehtyä hahmotelmaa siitä, miten eri toiminnot tulisivat keittiöön tämän hetken suunnitelman mukaan sijoittumaan.

Olemme nyt pyytäneet tarjouksen kolmelta keittiöfirmalta. Lisäksi jossain vaiheessa pyydetään tarjous varmaankin vielä parilta muulta toimijalta. Sen olemme huomanneet, että kun omat suunnitelmat alkavat olla melko selkeät, on myös keittiömyyjien kanssa helpompi asioida. Aikaa vieväähän keittiötarjousten pyytäminen on ja siksi olemme tyytyväisiä, että näin hyvissä ajoin hommaan ryhdyimme.

Kuviahan keittiöfirmoilta ei pääsääntöisesti saa ennen kuin kaupat on tehty, joten siksi kovin paljon kuvia ei tähän yhteyteen ole laittaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.