Miksi rakennamme hirsitalon?

Hirret ja pystysporukka saapuvat tontille melko tarkasti kolmen kuukauden kulutta. Toisaalta pitkä aika, toisaalta enää niin vähän!

Niin miksi meille tulee hirsitalo? Vaihtoehtoja puntaroidessa elementtirakenteinen puutalo alkoi jollain tavalla tuntua liiankin perinteiseltä ratkaisulta ja vaihtoehdoiksi muodostuivat siis kivitalo tai hirsitalo. Tonttimme on metsäinen ja lähellä sijaitsevat talot ovat puutaloja, joten tältä kannalta mietimme hirsitalon sopivan alueen ja tontin yleisilmeeseen. Lisäksi puu on myös ekologinen valinta ja hirsiseinä tuo taloon omanlaisensa tunnelman.

Hirsitalosta emme halua mökkimäistä vaan, että talo näyttäisi kodikkaalta, nykyaikaiselta omakotitalolta, vaikka talo tuleekin olemaan ulkonäöltään yksinkertainen. Asuntomessuiltahan ”moderneja”, kaupunkiympäristöönkin sopivia hirsitaloja on löytynyt viime vuosina. Meillä on ollut ajatuksena käsitellä sisäseinät vaaleaksi, sillä puunväriset yhdistyvät liikaa mökkitunnelmaan vaikka sisustus toki ratkaiseekin, millainen yleisilme talossa on.

Kuva Jyväskylän asuntomessuilta kesältä 2014. Kuvassa Kontion esittelykohde Laajaranta, jossa seinät oli käsitelty vaalean sävyisiksi Bloom paneelivahalla. Kuva itse otettu ja valitettavasti huonohko, mutta jotain tällaista vaalean sävyä olemme omankin kodin sisäseiniin miettineet.

Kuvassa Kontion esittelykohde Laajaranta (Jyväskylän asuntomessut 2014), jossa seinät oli käsitelty vaalean sävyisiksi Bloom paneelivahalla. Kuva itse otettu ja valitettavasti huonohko, mutta jotain tällaista vaalean sävyä olemme omankin kodin sisäseiniin miettineet.

Nykyäänhän monella valmistajalla on mallistossaan myös ”nurkattomia” ja painumattomia hirsitaloja, jolloin talo sopii monelle kaava-alueellekin. Itse kuitenkin totesimme varmemmaksi ratkaisuksi perinteisemmän nurkkaratkaisun, jota on käytetty jo vuosien ajan, kun kaavakaan ei sitä tässä tapauksessa estänyt. Jännityksellä odotamme, miltä hirsitalo näyttää tontilla pystytettynä ja lopulta valmiina!

Kokemuksiamme talotoimittajien kilpailutuksesta voit lukea täältä: ”kenen kanssa tehdä kaupat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.