Maanrakennustyöt valmistuivat

Blogi ei ole hetkeen päivittynyt mutta töitä tontilla tehtiin koko heinäkuu. Maanrakennustöissä meni jonkin verran enemmän aikaa kuin ajattelimmekaan, valmista tuli vasta elokuun ensimmäisellä viikolla.

Tontin pohja on hyvä, kivistä moreenimaata. Haasteita maanrakennustöiden aikana aiheutti lähinnä tontin kivisyys. Myös kalliota tuli paikoin vastaa, ei onneksi kuitenkaan kovinkaan paljon. Kivien ja kallion räjäyttäminen hidasti jonkin verran töitä, sillä porausvaunuja ja panostajia piti välillä odotella paikalle ja kaivinkone ei aivan joka päivä tontilla pystynyt työskentelemään täyttä päivää. Yhtään kiviä ei tarvinnut tontilta lopulta viedä pois, vaan kivilouheella täytettiin talonpohjaa ja tontin nurkkaa, joka oli paljon muuta tonttia alempana.

Heinäkuun lopussa päästiin kaivamaan viemäri- ja vesijohtojen urat liittymäkohdasta oman tontin puolelle talon ja tallin kohdalle saakka sekä asentamaan vesi- ja viemäriputket. Uria kaivaessa kalliota tuli vastaan, joten poraa ja panostajia tarvittiin tontilla vielä tässäkin vaiheessa.

Viemäriputkien ja tarkastuskaivon asennusta

Viemäriputkien ja tarkastuskaivon asennusta

Elokuun alkuun jäi mm. lämpökanaaliputken asennus talon ja tallin väliin, uran kaivuu sähkökaapeleille sekä valokuidun suojaputken asennusta. Viimeiseksi täytettiin tallin ja talon pohjat sekä pihaa murskeella. Kaikkiaan mursketta on tähän mennessä mennyt 1600 tonnia. Melko paljon! Mursketta meni odotettua enemmän, vaikka talon pohjaa täytettiin ensin tontilla tulleella kivilouheella. Mutta tukevalla paikalla talo ainakin tulee sijaitsemaan. Sokkelin pohjat oikaistiin viimeiseksi perjantaina 7.8. ja nyt kaikki on suurinpiirtein valmista perustuksia varten

Talon paikka tasattuna perustuksia varten

Talon paikka täytettynä ja tasattuna perustuksia varten

Mikä yllätti: Kivien suuri määrä tontilla, viemäri- ja muiden urien hidas kaivaminen tontin kivisyydestä johtuen ja murskeen suuri menekki.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.