Talon ulkovärityksen pohdintaa

Talon maalaaminen ei tule vielä pitkään aikaan olemaan ajankohtaista, mutta rakennuslupaa varten tieto värityksestä kuitenkin tarvitaan jo nyt. Talon värityksen miettiminen onkin osoittautunut haastavaksi. Katto tulee olemaa Ruukkin Classic, värinä harmaa (RR23). Mutta talon väri? Punaista, keltaista, sinistä tai vihreää taloa emme halua, joten vaihtoehtoina meillä ovatkin olleet melko yleiset valkoisen ja harmaan sävyt. Myös ovien ja ikkunoiden värisävyt (valkoinen/harmaa) pitää lyödä talotehtaan kanssa lukkoon hyvissä ajoin, sillä molemmat kuuluvat kauppaan.

Vaihtoehtoina olemme miettineet lähinnä seuraavia: a) valkoinen talo harmaalla pääovella ja valkoisilla ikkunanpuitteilla b) valkoinen talo harmaalla pääovella ja harmailla ikkunanpuitteilla c) harmaa talo valkoisella pääovella ja valkoisilla ikkunanpuitteilla.

Harmaa talo valkoisilla yksityiskohdilla vaikuttaisi olevan nykyään melko suosittu ratkaisu, ja miellyttää myös meitä. Vaihtoehto a) vaikuttaa meistä kuitenkin ajattomimmalta ja siihen olemme nyt päätymässä, vaikka hieman olemme miettineetkin tuleeko talosta tylsän näköinen mikäli ulkoseinät ja ikkunat ovat molemmat valkoisia. Myös vaihtoehtoa b) olemme miettineet moneen otteeseen, mutta omalla kohdallamme olemme tulleet siihen tulokseen, että vaarana olisi kyllästyä harmaisiin ikkunanpuitteisiin ja sen myötä talon ilmeeseen. Seinät on mahdollista maalata, mutta ikkunoiden pitäisi kestää aikaa.

Tarkkoja värisävyjä meidän ei onneksi rakennuslupaa hakiessamme tarvitse tietää, joten niiden vertailu jatkuu vielä ja päätös tehdään viimeistään silloin, kun ulkomaalaus tulee ajankohtaiseksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.