Kenen kanssa tehdä kaupat?

Vielä suunnittelutarveratkaisua hakiessamme emme olleet päättäneet, että tuleva kotimme on hirsitalo. Yhtenä vaihtoehtona meillä oli pitkään betonielementeistä rakennettu talo, mutta myös tavallinen puutalo. Syksyn aikana eri vaihtoehtoja tarkastellessamme, tulimme siihen tulokseen, että hirsitaloa lähdetään suunnittelemaan ja toivotaan, että sille myös rakennusluvan tulemme saamaan.

Olemme käyneet läpi lukuisten talotoimittajien valmistalojen pohjaratkaisuja, mutta yksikään ei joko suoraan sopinut tontillemme tai ei muuten vain miellyttänyt. Erilaisten pohjaratkaisujen avulla hahmottelimme tontillemme sopivaa huonejärjestystä ja lopulta onnistuimme myös muutamia samantyylisiä ratkaisuja löytämään netistä. Kävimme lisäksi syksyllä paikallisilla rakennus- ja sisustusmessuilla, jossa eräs talovalmistaja tarjosi meille heidän kampanjansa kautta ilmaista suunnittelua. Saimmekin tästä vetoapua ja lukuisten viilausten jälkeen pohjaratkaisu alkaa olla valmis ja myös talon ulkonäkö hahmoteltu.

Tammikuun loppupuolella pyysimme viideltä hirsitalotoimittajalta tarjoukset sähköpostitse. Tarjouksellaan oli mukana myös talotoimittaja, jonka kanssa olimme pohjaratkaisuamme suunnitelleet, mutta johon emme olleet millään tavalla sitoutuneet. Pyysimme tarjoukset vesikattovalmiista talosta (materiaalit ja asennus), lisäksi toimitukseen saisivat kuulua myös väliseinämateriaalit. Tarjousten perusteella hylkäsimme kaksi toimijaa ja neljän kanssa jatkoimme keskustelua. Kuten osasimmekin ennakoida, erosivat tarjoukset hyvin paljon toisistaan. Olemme pyytäneet näiltä neljältä toimijalta täydennyksiä tarjouksiin, käyneet keskusteluja ja samalla myös pieniä muutoksia on tullut taloon tuleviin ratkaisuihin.

Kilpailutus ja keskustelujen käyminen eri toimijoiden kanssa on ollut todella aikaa vievää. Tarjousten saaminen täysin samalle viivalle on jokseenkin mahdotonta. Talotoimittajat tuntuvat kuitenkin olevan hyvin samalla viivalla toistensa kanssa, mutta myös eroja löytyy esimerkiksi siinä, mitä materiaaleja toimitukseen lopulta sisältyy ja miten valmiiksi talo ulkoapäin asennuksessa rakennettaisiin.

Keskustelut jatkuvat vielä hetken. Tavoitteena on saada päätös tehtyä maaliskuun alussa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.